пʼятниця, 7 жовтня 2016 р.

 

Кожну першу п'ятницю жовтня весь світ неофіційно відзначає День Посмішки. Від щирого серця хочеться привітати всіх вас з цим чудовим святом, побажати гарного настрою і трохи поговорити про винуватиці торжества - про усмішку.
Виникненню цього свята світ зобов'язаний художнику Харві Беллу, яке проживало в Америці. Свого часу він придумав всім відомий смайлик - «усміхнену жовту пику», для рекламної акції. Значки із зображенням смайлика, прибив до одягу службовців, піднімали настрій клієнтам і мали неймовірний успіх. Трохи пізніше з'явилися майки, бейсболки, листівки, емблеми і т.д. з позитивним логотипом, і смайлик набув всесвітню популярність. Будучи вже в похилому віці, Харві Белл придумав святоWorld Smile Day, який вперше відзначався в 1999 році, за півтора року до смерті його творця.
Яких тільки не буває посмішок на світі, і кожна з них - це відображення внутрішнього стану людини. Посмішка може бути: щирою, збентеженою, стриманою, комічною, здивованою, сумною, радісною, доброзичливою, таємничою, грайливою, чарівною, «до вух», лукавою, натягнутою, цинічною, гордовитою, крізь сльози, злою і т. д. Звичайно ж, цей список можна продовжувати до нескінченності. Але я цього робити не буду, тому що цінність має тільки та посмішка, завдяки якій ми наповнюємося щастям, здоров'ям і даруємо радість людям.
Цікаві факти:
Вчені вважають, що усмішка - це вроджена здатність людини, а не набута. Адже навіть сліпі діти, які не мають можливості спостерігати за людьми навколо себе і копіювати їх манери поведінки, вміють усміхатися.
Експертами було підраховано, що діти посміхаються до 300 разів на день, а дорослі набагато менше, деякі з них не дозволяють собі навіть 10 посмішок.
Посміхайтеся, навіть якщо вам сумно. Посміхайтеся просто так, навіть незнайомим людям. Посміхайтеся, якщо ви розмовляєте по телефону або переписуєтеся в Інтернеті. Ось побачите, що жити буде легше і веселіше, проблеми вирішаться самі собою, а люди навколо вас стануть набагато позитивніше. Адже, як співається в пісеньці: «Поділися усмішкою своєю, і вона до тебе не раз ще повернеться!»

Немає коментарів:

Дописати коментар