пʼятниця, 5 травня 2017 р.

До 177-річчя з Дня народження П.І.Чайковського


Відвідали та поклали квіти до пам'ятника П.І.Чайковського

Діти дізналися про життєвий і творчий шлях видатного композитора та прослухали музичні твори у виконанні Таміли Чупак.








 Учні розгадували та шукали експонати у кімнатах музею, після чого вдалося відгадали назву збірки для дітей "Дитячий альбом"

     Петро Ілліч Чайковський - один з найбільших російських композиторів, вважається також одним з найбільших композиторів в історії музики. Народився 25 квітня (7 травня) 1840 в Камсько-Воткінському заводі Вятської губернії, начальником якого був його батько. Тямущість і вразливість відрізняли маленького Чайковського, який за власним наполяганням став вчитися нарівні зі своїми братами і сестрою, коли йому не було ще п'яти років. Батько називав його загальним улюбленцем, перлиною сім'ї.
    З раннього дитинства хлопчика тягнуло до фортепіано, за яким він проводив свої дозвілля. У семирічному віці Чайковський записував вже свої дитячі враження. Не можна сказати, щоб музична атмосфера оточувала Чайковського в дитинстві. Домашній орган з валами був першим знайомим йому інструментом, на якому він почув арію Церліни з «Дон Жуана» Моцарта. У продовження всього життя Чайковський зберіг особливе благоговіння до цього великому композитору.
     На протязі 30 років Чайковський приїздив у Кам'янку до своєї меншої сестри Олександри Давидової. Тут він написав свої найкращі музичні твори. А для своїх племінників  написав збірку "Дитячий альбом".



Немає коментарів:

Дописати коментар