середа, 14 лютого 2018 р.

14 лютого - День Святого Валентина


Звідки і як з'явився день святого Валентина? Будучи найулюбленішим святом молоді, він має багатовікову традицію і цікаву історію. Проте закохані зазвичай навіть і не цікавляться, звідки і коли виникла традиція, пов'язана з валентинками.

Отже, приблизно в 3 столітті в місті Терни, що знаходиться в Римській державі, жив святий Валентин. Історія, пов'язана з його особистістю, покрита, в общем-то, мороком, проте деякі моменти не залишають сумнівів. Так, професія його була одна з найблагородніших, Валентин був християнським священиком. Наділений всіма якостями чесноти, герой дня всіх закоханих мав славу добрим і чесною людиною. Час, в якому жив Валентин, пов'язане з правлінням Клавдія Другого, який ганяв християн і шанував лише своїх легіонерів, воїнів. Згідно з його указом, ніхто з них не мав права створювати сім'ю і вступати в шлюб, щоб не переставати думати про військової слави і доблесті, а також про благо Римської імперії. А молодий християнський добрий священик, якого звали Валентин, потай від усіх вінчав воїнів, не звертаючи уваги на указ імператора. А ще, згідно з легендами, благородний юнак мирив посварених закоханих, допомагав завойовувати серця дівчат і писав листи за тих, хто не знав букви. Однак, довго так продовжаться не могло, і незабаром Валентин був заарештований і страчений.

День святого Валентина, історія свята на цьому не закінчується. Згідно з іншими легендами, священик закохався в незрячу доньку свого тюремника і зумів вилікувати улюблену завдяки своїм пізнанням в медицині. За іншою версією, дівчина сама закохалася у Валентина, проте той, що дав обітницю безшлюбності, не зумів їй відповісти взаємністю і лише в ніч або ранок перед стратою наш герой написав їй перше і останнє любовне пісьмо.Трогательная історія бідного героїчного священик не була забута, і незабаром його нарекли святим і присвятили йому свято.

А причому тут валентинки? При тому, що напевно вони так називаються після листа Валентина, написаного своєї коханої. Спочатку валентинки писалися таємно, лівою рукою, щоб одержувач не здогадався від кого вони. І обов'язково у формі серця, символу любові. Отже, день святого Валентина має сумну історію. Однак, завдяки римському священикові все закохані на світі мають день любові і щастя.



Немає коментарів:

Дописати коментар